2012. november 6., kedd

Oroszországi autógyárat épít a KÉSZ Csoport

Magyarország és Szerbia után Oroszországban is a KÉSZ építi a Magna autóipari vállalat új gyárát. Az előző két Magna gyár építésekor elvégzett minőségi és pontos munka, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a magyar építőipar vállalatcsoport orosz leányára essen a választás. A beruházás összértéke meghaladja a 10 millió eurót.



A szerbiai Fiat, a kecskeméti, Mercedes, a győri Audi, valamint a szintén kecskeméti Magna gyár után, újabb autóipari nagyberuházást valósíthat meg az idén 30 éves KÉSZ Csoport. Ezúttal egy már visszatérő ügyfél, a Magna megbízását nyerték el. Az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban generál kivitelezőként kell egy fröccsöntő üzemmel és egy logisztikai csarnokkal kibővíteni, majd felújítani a már meglévő gyárat. A beruházás 13 000 m2-en zajlik majd és az összértéke meghaladja a 10 millió eurót. Az új létesítményt várhatóan 2013 nyarán adják át.

Építkezés több országon keresztül

„Azt, hogy a KÉSZ megbízható, értékálló szolgáltatást nyújt, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ilyen világméretű cég, mint a Magna is a visszatérő ügyfeleink között szerepel, és már a harmadik gyárát építteti velünk” – hangsúlyozta Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója. „A létesítmény tervezése több országban zajlik: a vasbeton és acélszerkezetek tervezése Magyarországon, az alapozás Ukrajnában, a többi Oroszországban történik, ez szintén nem kis feladat, azonban nemcsak a tervezésnél, hanem a kivitelezésnél is be fogunk vonni magyar alvállalkozókat is. Habár sokszor nem a megszokott időjárási viszonyokban, a kemény orosz télben, és több országon keresztül kell dolgoznunk, minden elvárásnak meg fogunk felelni.”
A KÉSZ Holding Zrt. 2010-ben alapította meg orosz leányvállalatát. Az első projekt megrendelője a svéd gyógyszeripari cég, az Astra Zeneca, mellett immár a Magna is a KÉSZ oroszországi leányvállalatának megbízói közé tartozik.

A KÉSZ Csoportról

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.
A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi Terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.