2014. január 3., péntek

Új sajtótermékek a Somogyiban – Több mint félezer folyóirat a könyvtárban

2014-ben a könyvek és egyéb dokumentumok mellett megújult folyóirat-kínálattal is várja olvasóit a Somogyi-könyvtár!
A sokszínű kínálat egy része helyben lapozgatható, más része pedig kölcsönözhető. A kölcsönözhető folyóiratokról a Somogyi-könyvtár honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.





Januártól 25 új lap a folyóirat-olvasóban

Jelenleg 550-féle lapból válogathatnak a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójának látogatói. A napi-, heti- és havilapok sokszínű kínálata januártól újabb 25 sajtótermékkel bővül. Ízelítő az újdonságokból:

Esküvői Divat, Maxima, Cosmoplitan
Újdonságaink közt akadnak olyanok, amelyek már régóta jelen vannak a lapkiadásban, de a Somogyi-könyvtárban az olvasók eddig még nem találkozhattak velük. Ilyen például az Esküvői Divat, Maxima, Marie Claire, Cosmopolitan vagy a Képmás magazin. Az új esztendőben már ezek a lapok is ott sorakoznak a polcokon.

5 perc angol, szabadidő, életmód
Az angolul tanuló olvasók az 5 perc angolt lapozhatják fel januártól. A film, színház rajongóit a Mozimánia és a Pepita című lapokkal várjuk. A szabadidő hasznos eltöltésére kaphatnak ötleteket olvasóink a Természetjáró Turista Magazinból, az Otthonok és Kertek és a Wellness –Életmódból.

Haszon Nőknek, Tudatos Szülők Lapja, Napút
Érdekes kiadványnak ígérkezik a Haszon Nőknek, az első gazdasági magazin, amelyet nők szerkesztenek, nőknek. A gyakorló szülők érdeklődésére tarthat számot a Kismama és a Tudatos Szülők Lapja.
Az irodalomkedvelőknek a Napút, a Búvópatak és az Irodalmi Magazint kínáljuk. Reméljük, sok hasznos információhoz jutnak olvasóink a Herbáció – népi gyógyászati magazinból.

Színházról tanároknak, diákoknak
Idén ősszel a Nemzeti Színház új drámaelméleti folyóiratot adott ki Szcenárium címmel, amely már könyvtárunkban is megtalálható. A szerkesztők a  pedagógusokat és a diákokat tekintik célközönségnek. A lapszámok mindig kapcsolódnak a Nemzeti Színház aktuális bemutatóihoz.

Üzleti magazin, képregény-újdonság
November végén már kézbe vehették olvasóink az új Forbes magyar kiadását.
A Forbes a legrégebbi üzleti magazin Amerikában, amely a világ számos országában is megjelenik.
Ugyancsak novemberben jelent meg az Epicline, Magyarország legújabb képregény újságja. A Szegedi Képregényfesztiválnak immár ötödik éve otthont adó Somogyi-könyvtárban feltétlenül helye van ennek a folyóiratnak is.