2012. november 7., szerda

Legyél te is tűzoltó! – Katasztrófavédelmi nyílt nap

A Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség november 10-én Katasztrófavédelmi Nyílt Nap keretében mutatja be az érdeklődőknek a katasztrófavédelem, illetve a tűzoltóság feladatrendszerét, működését. A szervezők több bemutatót is rendeznek, melyeken keresztül megismerhetők lesznek az alkalmazott technikai eszközök is.



Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen (Napos út 4. – Szegedi Tűzoltólaktanya) a nyílt nap keretében az érdeklődők megismerhetik egy tűzoltó napi feladatait, a különböző gyakorlatokat, foglalkozásokat, vagy éppen a szolgálat váltását. A legtöbb felszerelés kézbe fogható, némelyik használható is lesz, de lehetőség nyílik akár az emelőkosaras gépjármű használatára is.
A nyílt nap keretében a különböző oktatási intézményekkel kötendő együttműködési megállapodások ünnepélyes aláírására is sor kerül, melynek célja, hogy a fiatal nemzedék felkészítésén keresztül a jövő katasztrófáit meg tudják előzni. A rendezvényen mintegy kétszáz iskolás, illetve óvodás vesz majd részt, de természetesen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Program
8:30 – 9:00       Látogatók fogadása
9:00 – 9:15       Megnyitó
9:00 – 13:30     Statikus bemutatók (technikai eszközök bemutatása)
9:15 – 13:00     Kismotorfecskendő szerelése, sugárcsövek bemutatása, kézi működtetésű fecskendő
                         bemutatása
10:00 – 10:30   Műszaki mentési bemutató
11:00 – 11:45   Tűzoltási bemutatók
14:00                Nyílt nap zárása