2012. november 7., szerda

A Somogyi-könyvtár Fiókhálózatának 2012. novemberi rendezvényei

A Somogyi-könyvtár Fiókhálózatába novemberben is színes, sokrétű programokkal várják az olvasókat. Többek között festmény- és fotókiállításokat, könyvismertetéseket, valamint a Könyvkirály játék 2012-2013 évadát ismerhetik meg az érdeklődők.
A részletes programokhoz, és a fiókhálózat megismeréséhez kattintson a könyvtár nevére!




Rendezvények

Csillag téri fiókkönyvtár

november 5-30.
  • „... ugye megmondtam, hogy az irodalom gazdaggá tesz...?” címmel  válogatást tekinthetnek meg az érdeklődők Philippe Delestre francia újságíró és grafikus könyves karikatúráiból.
  • Könyvkiadók nyomában – könyvajánló az Édesvíz kiadó könyveiből
  • A Magyar Tudomány Napja alkalmából könyvkiemelés gyerekeknek.
  • Női írók könyveiből ajánlunk gazdag választékot a Schwimmer szobában.
  • A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Csillag téri fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2012-2013-as évadban

Dorozsmai fiókkönyvtár

november 5-30. 
  • A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Dorozsmai fiókkönyvtárban is könyvkiemelés várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2012-2013-as évadban.
  • Életképek a 15 éves Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról

Északvárosi fiókkönyvtár

november 5-30.
  • Liszt Ferencre emlékezünk - plakátkiállítás
  • Könyvek a filmvásznon - folyamatosan változó, bővülő könyvkiemelés megfilmesített regényekből
  • A hónap szerzője: Alberto Moravia
  • A Magyar Tudomány Napja (november 3.) alkalmából válogatunk új ismeretterjesztő könyveinkből gyerekek és felnőttek számára
  • 135 éve született Ady Endre költő - ajánló könyvkiemelés felnőtteknek
  • A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül az Északvárosi fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2012-2013-as évadban.
  • A hónap gyermekkönyv szerzője: Marék Veronika

Francia utcai fiókkönyvtár

november 5-30.
  • Magyar vasúti életképek címmel Papdi Balázs fotó kiállítása tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási ideje alatt.

Hangoskönyvtár

november 9-30.
  • A Nap-Fény Senior Fotóklub szervezésében Pintérné Éva és Pintér Ildikó Kedvenc képeink című fotókiállítása tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási ideje alatt. 

Móra utcai fiókkönyvtár

november 5-30.
  • A Magyar Tudomány Napja alkalmából (november 3.) ismeretterjesztő irodalomajánló könyvkiemelés gyerekek számára
  • A hónap szerzői - Ady Endre, Áprily Lajos, Babits Mihály, Illyés Gyula, Jankovich Ferenc, Jókai Anna műveiből könyvajánló kiemelés a felnőtt korosztály számára
  • Németh Mária festményei tekinthetőek meg a könyvtárban

Odesszai fiókkönyvtár

november 5-30.
  • Tájak és hangulatok - Németh Isvtánné fényképész festménykiállítása
  • A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül az Odesszai fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2012-2013-as évadban.

Petőfi-telepi fiókkönyvtár

november 5.-30.
  • Ránk figyelt Európa!- pillanatképek a magyar EU-elnökségről című kiállítás látható a könyvtárban. A fotókiállítás képeit a EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda biztosítja.

Rókusi fiókkönyvtár

november 5.-30.
  • Vadászat - Álmokban és a valóságban címmel ismeretterjesztő és könyvajánló kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.
  • A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Rókusi fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2012-2013-as évadban

Szőregi fiókkönyvtár

november 5.-30.
  • Nagy Dániel gyermekkönyv illusztrációi
  • A Somogyi-könyvtár Könyvkirály játékának keretén belül a Szőregi fiókkönyvtárban is könyvkiemelés és ajánló várja az olvasni és játszani szerető gyerekeket a 2012-2013-as évadban.

Tápai fiókkönyvtár

november 5.-30.
  • Tápai kötődésű alkotók bemutatkozása a könyvtárban. November hónapban Fülöp Ildikó festményei és tűzzománc munkái tekinthetők meg

Programok

Csillag téri fiókkönyvtár

november 30. – 16.30 órakor Mikulásváró kézműves foglalkozás 

Északvárosi fiókkönyvtár

november 6. – 10.30 órakor a Kis irodalmi terefere klub keretében Klasszikus regények a filmvásznon címmel beszélgetés, felolvasás felnőtteknek
november 16. – 16.00 órakor a Mesekuckóba várjuk a meseszerető óvodás és kisiskolás gyerekeket
november 23. – 16.00 órakor a Könyvkirály-képző gyerekklub várja a könyvbarát általános iskolásokat

Hangoskönyvtár

november  9. – 16.00 órakor A Nap-Fény Fotóklub  bemutatkozása: Kedvenc képeink címmel Pintérné Éva és Pintér Ildikó  kiállításának megnyitója.. A kamaratárlatot Szabó Edit amatőr fotós nyitja meg.

Móra utcai fiókkönyvtár

november  6. – 14.00 órakor Az idősödés értékei – a változás a lelki folyamatok tükrében. Ballai Anna Mária mentálhigiénés előadó előadása felnőtt és nyugdíjas látogatóknak. A „Tudásdepó-Expressz” – Országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése TÁMOP-3.2.4-b-11/1 pályázat keretében „A bölcs időskor, időskori bölcsesség” programsorozat előadása.
november 14. – 17.00 órakor Pinokkió diafilmen – diavetítés, meseolvasás kicsiknek
november 20. – 14.00 órakor Az időskori depresszió fizikai, lelki okai - interaktív előadás Ballai Anna Mária mentálhigiénés előadó vezetésével.
A „Tudásdepó-Expressz” – Országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése TÁMOP-3.2.4-b-11/1 pályázat keretében „A bölcs időskor, időskori bölcsesség” programsorozat előadásai.

Odesszai fiókkönyvtár

november 10. – 13.30 órakor Alkotások az őszi fák és bokrok terméseiből címmel kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
november 23. – 16.30 órakor a Kézműves klubban Adventre készülődünk.
november 30. – 16.30 órakor a Mesetarisznyában: Téli mesék

Petőfi-telepi fiókkönyvtár

november 21. – 17.00 órakor Klikk, kamaszok könyvbarát klubjának összejövetele
november 28. – 17.00 órakor a Varázskalap foglalkozáson meseolvasás és illusztráció készítése kisiskolás gyermekek számára

Rókusi fiókkönyvtár

november 5-től megújult kínálatból válogathatnak az érdeklődők a feleslegessé vált, használt könyvekből rendezett könyvvásáron a fiókkönyvtár nyitva tartási idejében.
november 13. – 14.00 órakor a NAGY(i) ÍRÓK Klubjának következő összejövetele, melynek keretében felolvasó délutánt tartunk a szenior klubtagok írásaiból
november 16. – 16.00 órakor Babadélután keretében diavetítés és meseolvasás a legkisebbeknek
november 22. – 16.30 órakor a Könyvbarátok klubja tartja következő összejövetelét, melynek keretében Tóth Ildikó Éva tanár, a Vaszy Viktor emlékkórus tagja tart előadást. Évfordulós zeneszerzők életrajzával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
november 30. – 16.00 órakor a Mesedélutánon meseolvasás és barkácsolás alsó tagozatosoknak

Szőregi fiókkönyvtár

november 15. – 18.00 órakor Nekem tetszik címmel Bakos Rózsa ajánlja kedvenc olvasmányait az Életreform klubban.

Tápai fiókkönytár

november 2-30. a könyvtár nyitvatartási idejében akciót hirdetünk, rendkívül kedvezményes áron, 50 forintért kínáljuk eladásra a feleslegessé vált, használt köteteket.

A Lélekvitaminok című előadássorozat következő részei:november 6. – 17.00 órakor A felhők fölött mindig kék az ég - A depresszió tünetei, jellemzői, haszna, kiutak.
november 20. – 17.00 órakor Mások - mások! – Egyszerű kommunikációs eszközök, hogy megértsünk másokat és minket is megértsenek.
Az előadást Ballai Anna Mária mentálhigiénés oktató tartja.
A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. Könyvtárak összefogása a tudásért – Országos Könyvtári Napok. Időskorban is aktívan, találkozzunk a könyvtárban!