2012. november 7., szerda

Költözik a Golgota

Már csak négy napig látható a Móra Ferenc Múzeumban Munkácsy Mihály monumentális méretű Golgota című festménye. A pótolhatatlan alkotást a szegedi Kultúrpalotában vasárnapig tekinthetik meg a Csongrád megyei, dél-alföldi érdeklődők. A december 16-ig meghosszabbított nagyszabású Munkácsy-kiállítást eddig több mint 40 ezren látták a napfény városában.




Hétfőn lebontják a Golgotát, majd összetekercselik, s ezt követően szállítják a 36 négyzetméteres művet Debrecenbe. A Móra-múzeum munkatársai abban bíznak, hogy a következő napokban még ezrek láthatják Munkácsy Golgotáját Szegeden, hiszen belátható ideig a remekmű nem lesz megtekinthető a régióban.

Krisztus Pilátus előtt

A páratlan alkotás pótlásaként a Krisztus Pilátus előtt kép kisebb verziója és a Golgota redukciója, feleakkora változata érkezik majd. A nagyközönség az újonnan jövő képeket a következő hét elejétől csodálhatja meg a Móra Ferenc Múzeumban. E művekkel együtt már 6 képpel bővül a Munkácsy-tárlat kollekciója a nyitás óta. Várhatóan óriási lesz az érdeklődés a hétvégén, sokan akkor akarják még utoljára megnézni a Golgotát, így a múzeum szakemberei rendkívüli napokra számítanak.