2012. október 10., szerda

Jó reggelt Vietnam! – A KÉSZ Csoport kórházat épít a távolkeleten

Kelet felé nyit a KÉSZ Csoport
A töretlen kelet-európai fejlődést követően a magyar tulajdonú KÉSZ építőipari cégcsoport a legdinamikusabban fejlődő piacok felé vette az irányt és az Exim Bank segélyhitel finanszírozásával épít kórházat Vietnamban.



2012. szeptember 26-án a KÉSZ Csoport, mint konzorciumvezető és partnere a Novotrading Medical Kft. 500 ágyas onkológiai kórház generál kivitelezését nyerte el Vietnamban, Chan Tho városában. A pályázat jogerőre emelkedését követően, a KÉSZ Csoport és a konzorcium felső vezetése Vietnamba utazott a szerződés aláírása céljából.

Kórház a Távol-Keleten

A kórházat, amely modern technológiájú műszerekkel biztosítja a kornak megfelelő betegellátás színvonalát, 2013 tavaszán kezdi meg építeni a KÉSZ Csoport. A tervek szerint az építkezés 2015 év végén fejeződik be és ekkor nyitja meg kapuit a létesítmény. A szakszerű gyógyításhoz szükséges orvosi műszereket a szintén magyar Novotrading Medical Kft. biztosítja.A projektet kormányközi egyezmény értelmében a magyar Exim Bank segélyhitel konstrukcióban finanszírozza, amely a magyar exportot elősegítő, a magyar építőipar és az orvosi műszergyártás számára piacnyitó hatású folyamatokat indít el. Az Exim Bank és a KÉSZ már korábban is valósított meg sikeres projekteket hasonló konstrukcióban, ami azt bizonyítja, hogy a magyar szakértelem a Világ bármely pontján megállja helyét.

Magyar szakértelem Vietnamnak

„Egyedi komplexum megépítéséről van szó, hiszen a kezelések közben fellépő különböző sugárzások speciális kivitelezést követelnek. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar szakértelem és tapasztalat, Vietnamban teremthet értéket és járulhat hozzá beteg emberek gyógyulásához” – mondta Pintyőke Marcell a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója.


A KÉSZ Csoport

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.
A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.
A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit.


Can Tho a Mekong deltában

Can Tho Vietnam negyedik, egyben a Mekong delta legnagyobb városa. A város 120 év alatt a régió legfontosabb gazdasági kulturális és tudományos központjává nőtte ki magát. Az 1,1 millió lakosú város eddig a hajóforgalmáról és a környező rizspapír készítő falukról is ismert volt.




Nagyobb térképre váltás