2012. október 20., szombat

Szobaszínház a Szegedi Szabadtéri bérleteihez

5+5 színházi előadást nézhet meg, aki jegyet vált az összes jövő évi Dóm téri produkcióra: a Szegedi Szabadtéri Játékok teljes műsora mellett minden REÖK-ös szobaszínházi darabot. A szabadtéri bérletértékesítés október 15-én indult el, speciális karácsonyi csomagot is piacra dobott a fesztivál.

Kultúrsokk-bérletet válthatnak az érdeklődők a Szegedi Szabadtéri Játékokra: a 2013-as műsor összes produkciójára szóló Dóm téri bérlet első 20 vásárlója a fesztivál belépői mellé a REÖK 2012/13-as évadának összes, összesen 5 szobaszínházi produkciójára ajándékjegyet kap.




Bérletek a szabadtérire – karácsonyi csomag

Október 15-étől elindult a szegedi szabadtéri bérleteinek értékesítése. A korábbi évektől eltérően öt helyett immár hét típusú bérletkonstrukció közül választhatnak a leendő Dóm téri nézők. Többek között az összes produkciót tartalmazó bérletet is meg lehet vásárolni, de a műfaji sokszínűség jegyében szinte bármelyik előadást lehet párosítani bármelyikkel.
Speciális karácsonyi csomagot is piacra dob a fesztivál. Az előzetes érdeklődések alapján a jövő évad három közönségkedvenc darabja a Leányvásár operett, az Elfújta a szél musical és az István, a király rockopera. Az erre a három produkcióra szóló jegyeket bérletkonstrukcióban 20%-kal kedvezőbb áron vásárolhatják meg az ünnepekig. Később – ahogyan a többi bérlet esetében is – 10%-ot jelent, ha valaki nem csak szóló jegyben gondolkozik.


Bérletárak – online vásárlás

Az árak – ahogyan az már évek óta megszokott – idén sem emelkedtek, sőt a fesztivál menedzsmentje igyekszik minél kedvezőbb lehetőségekkel, kezdeményezésekkel segíteni a jegyvásárlást. Üdülési csekket, SZÉP kártyát továbbra is elfogadnak, és utalványt is tud venni, aki nem tudja eldönteni, melyik előadásnak örülnének szerettei.
Bérletet már 5000 Ft alatt lehet vásárolni, az évados bérlet pedig csupán 13.200 Ft. Jegyek már 3000 Ft alatt kaphatók. Szóló jegyeket november 19-től árusít a REÖK-ben található Fesztivál Jegyiroda és az ismert jegyértékesítő helyek.



Kiváló minősítést kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok


A hagyományápolást, újító szándékot, művészi minőségre való törekvést is méltányolták az értékelés során, mely a Dóm téri fesztivál elmúlt három évét vette alapul.

Kiváló minősítésű művészeti fesztivál besorolást kapott a Szegedi Szabadtéri Játékok a Magyar Fesztiválregisztrációs és Minősítési Program Szakmai Intéző Bizottságának elbírálása alapján. Az ezt megelőző, elmúlt három évad vizsgálata alapján született értékelés szerint a fesztivál amellett, hogy előtérbe helyezi a hagyományok ápolását, a produkciók tartalmi megközelítése, újító szándékú színpadra állítása szempontjából egyediségre törekszik. „Erőssége, hogy ezt nem mindenáron, hanem a kiválasztott művészek elemzésen alapuló, következetes dramaturgiára törekvő szándékainak támogatásával teszi” – fogalmaz az értékelés. Kiemeli a Dóm téri program sokrétűségét valamint pozitívumként említi, hogy vegyes összetételű és műfajorientáltságú művészeket egy produkcióba képes tömöríteni a fesztivál. A minősítési besorolás három évre szól.

Az István, a király 2009-es előadása