2012. december 11., kedd

Búcsú Munkácsytól – 168-as hétvége a Móra múzeumban

Ezen a hétvégén búcsúzik Munkácsy Mihály Szegedtől: a festőóriás remekművei már csak vasárnapig láthatóak a Móra-múzeumban. Ez alkalomból ismét komoly kedvezménnyel, 168 forintért tekinthető meg a Munkácsy-kiállítás az ezüsthétvégén, december 15-én és 16-án.


Óriási sikerrel zajlott a bronzhétvége 168 forintos akciója a Munkácsy-kiállításon: a tárlatot két nap alatt közel kétezren tekintették meg a zord időjárási viszonyok ellenére is.

Munkácsy utoljára Szegeden

A Móra Ferenc Múzeum most egy utolsó lehetőséggel várja mindazokat, akik el szeretnének búcsúzni Munkácsy alkotásaitól: azokat az érdeklődőket, akik már látták a képeket, de még egyszer eljönnének; és azokat is, akik a múlt heti időjárás miatt nem tudtak élni az akciós jegyárral. Ezért az ezüsthétvégén, december 15-én és 16-án ismét 168 forintért tekintheti meg bárki a tárlatot az alkotó születésének 168. évfordulója alkalmából. A szervezők főként a szegedieket és a Csongrád megyeieket várják, de számítanak a messzebbről érkezőkre is – az előző hétvégén a nagy hó ellenére többen Budapestről is leutaztak Munkácsy rendkívüli műveinek kedvéért.
A Munkácsy-kiállítás szombaton és vasárnap is 10 és 18 óra között várja a búcsúzni vágyókat a Móra-múzeumban.