A pincészet 2001-ben alakult Szekszárdon kis családi vállalkozásként, mely 7 hektáron gazdálkodik. A napsütéses órák magas száma, valamint a lösz talaj adottságai kiválóan alkalmassá teszik a vidéket a vörösbor szőlők termesztésére.
Pince a hegytetőn
A birtok gerincét alkotó négyhektáros terület a feldolgozó üzemmel és pincével a város szélétől nagyjából egy kilométerre, a Kerékhegy tetején, festői környezetben található. A pincészet nagyrészt vörösborok készítésével foglalkozik, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajták, valamint ezek házasításai a legjellemzőbb boraik, de választékukat színesíti egy rozé és egy fehérbor is.A borkészítés alapjául szolgáló szőlőt kifejezetten minőség orientáltan, magas tőkekorlátozással termesztik, szüret után pedig modern, irányított erjesztés technikával készítenek belőle bort. Ezt követően fahordós pincékben érlelődnek a vörösborok legalább egy évet, mielőtt palackba töltenék őket. Filozófiájuk szerint a fogyasztóval minél közelebbi kapcsolatra törekszenek, ezért elsősorban közvetlenül értékesítik a boraikat a pincénél, illetve fesztiválokon, bemutatókon, ezen kívül borszaküzletekbe, borozókba, éttermekbe szállítanak. Pincészetüknél kialakított vendégfogadó épületben lehetőség van a borkedvelőknek helyben kóstolni a borokat, illetve megismerkedhetnek a feldolgozó üzemmel is.
A borestre a belépő a helyszínen váltható, 2000 Ft/fő áron.
A rendezvényre jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet:
Szabó Magdolna: 30/294-52-22 szabomagdoln@gmail.com
Kulik Melinda: 30/501-28-22 kulik.melinda@gmail.com