2012. november 26., hétfő

Villányi bor az alsóvárosi boresten

Az alsóvárosi Tájház (Szeged, Nyíl utca 43.) soron következő alsóvárosi borestjére november 29-én, csütörtökön 18 órától kerül sor, ahol a villányi borvidékről Riczu Tamás a Riczu-Stier pincészettel mutatkozik be.

A borvidék egyik feltörekvő pincészete Villány kapujában, Siklóson az Akasztófa dűlőben található. A minőségi borkészítést célzó közös vállalkozás 2009-ben kezdte meg működését. Célja, egy hangulatos, kézműves borászat kialakítása, ahol a hagyományok tisztelete mellett a modern technikai eljárásokat figyelembe véve készítik a vidékre jellemző klasszikus vöröseket: cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot.

Siklós a fehérborról szól

Riczu Tamás azt vallja, hogy Siklós a fehérborról szól, ezért kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektetnek a szép fehérekre is, mint a chardonnay, muscat ottonel, olaszrizling, portugieser. Több bormustra dobogósai, a vörösekkel és roséval is számos szép sikert értek már el. Cimbora névre keresztelt rosé és fehér habzóboraik kínálatuk üde színfoltjai.

A borestre a belépő a helyszínen váltható, 2000 Ft/fő áron.
A rendezvényre jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet:
Szabó Magdolna: 30/294-52-22  szabomagdoln@gmail.com
Kulik Melinda: 30/501-28-22      kulik.melinda@gmail.com