2012. november 12., hétfő

Pántlika Pincészet az alsóvárosi boresten

Az alsóvárosi Tájház (Szeged, Nyíl utca 43.) soron következő alsóvárosi borestjére november 15-én, csütörtökön 18 órától kerül sor, ahol ezúttal a dörgicsei Pántlika Pincészet mutatkozik be.



A Pántlika Pincészet boraival a Balaton-felvidékről elsőként kóstolhatunk e körben borokat. A gazdaság kezdetben 15 hektár területtel rendelkezett, jelenleg 40 hektár saját szőlőültetvényt művel Dörgicse és Balatonakali környékén. Mostanra elérték azt, hogy csak saját termésüket dolgozzák fel. Éves termelésük 1000-1200 hektoliter., amelyet új üzemükben elsősorban modern borászati technológiával dolgoznak fel.
A készített borok 70-75%- át teszik ki a fehér fajták: olaszrizling, chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, szürkebarát, sárgamuskotály, juhfark, de előállítják a klasszikus vöröseket is, így a zweigelt, a kékfrankos, és a Cabernet Sauvignon is szerepel kínálatukban. Folyamatosan részt vesznek különböző szakmai versenyeken is, jelentős elismerésekkel, még határainkon túl is. A beszélgetőtárs Dlusztus Imre lesz.
A borestre a belépő a helyszínen váltható, 2000 Ft/fő áron. A rendezvényre jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet:
Szabó Magdolna: 30/294-52-22  szabomagdoln@gmail.com
Kulik Melinda: 30/501-28-22      kulik.melinda@gmail.com